header header header header header header header header

Wezendonk behaalt CSC-keurmerk Brons

De producten van Wezendonk Zand en Grind (onderdeel van de Netterden Groep) zijn vanaf mei 2019 gecertificeerd met een bronzen CSC-keurmerk. Daarmee draagt Wezendonk bij aan een duurzame betonketen.

Het certificaat werd gevierd tijdens de personeelsbijeenkomst op 26 juli, in het bijzijn van een delegatie van Netterden Zand en Grind en adviesbureau Will2Sustain, dat Wezendonk ondersteunt bij CSC en MVO. Het ‘Concrete Sustainability Council’ keurmerk maakt duurzaamheid aantoonbaar in de gehele betonketen. Met het keurmerk kunnen betonproducenten aantonen dat niet alleen de eigen productie, maar ook de bestanddelen van het product met oog voor People, Planet en Prosperity zijn geproduceerd.

Hoewel het bewust omgaan met de omgeving en het energieverbruik al veel verder teruggaan in het bedrijf, is Wezendonk sinds 2018 actief met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarmee geeft Wezendonk duurzaamheid een vaste plek. Hierin passen de ontwikkelingen van een drijvend zonnepark en het natuur- en recreatiegebied Carvium Novum, dat in samenwerking met de gelijknamige stichting wordt ontwikkeld.

Dezelfde dag ondertekende directeur Wiely Albers de MVO Zelfverklaring. Hiermee verklaart het bedrijf dat Wezendonk zichzelf heeft getoetst aan de ISO 26000 richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 
Delen via:

Meer nieuws