header header header header header header header header

'Voor het eerst elektrisch' dankzij Wezendonk

Wezendonk Zand en Grind draagt samen met partners bij aan de realisatie van een overnachtingshaven bij Spijk. Schippers moeten namelijk – net als chauffeurs – voldoende rust nemen om de veiligheid op de waterwegen te waarborgen. Tussen de Duitse grens en Tiel zijn op dit moment onvoldoende overnachtingsplaatsen. Daarom legt Rijkswaterstaat samen met onderaannemers een nieuwe overnachtingshaven aan. Het gebruik van een elektrische zandzuiger is in dit project essentieel gebleken. 

Jeroen de Bode van Royal HaskoningDHV leidt als omgevingsmanager het project. Volgens hem is het bijzonder dat het project überhaupt kon starten. Tegen Rijkswaterstaat vertelt hij: ‘We leven in een roerige tijd waarin veel projecten zijn uitgesteld vanwege het stikstofdossier. Ik ben heel blij dat wij de Raad van State hebben kunnen overtuigen dat we de haven binnen de bestaande (natuur)wetgeving kunnen aanleggen. Daardoor kon dit project wel doorgaan, terwijl andere on hold staan.’ Onder anderen de inzet van de elektrische zuiger van Wezendonk Zand en Grind zorgt ervoor dat het project binnen de gestelde kaders van de (stikstof)wetgeving kan worden uitgevoerd. Bovendien is elektrisch zuigen efficiënter, duurzamer én stiller. Dat natuurlijk prettig is voor het personeel en voor de omgeving.

Elektrisch zand zuigen is nog niet de norm in de waterbouw sector. Voor Rijkswaterstaat is het de eerste keer dat in hun project gebruik wordt gemaakt van een elektrische zandzuiger. Dit project is dan ook een mooie gelegenheid voor grote marktpartijen om ervaring op te doen met elektrisch zand zuigen!

Meer weten over het project van Rijkswaterstaat? Lees verder op https://lnkd.in/euF9CGbU.

 
Delen via:

Meer nieuws